Situatia operativa din 10 decembrie, 2017

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Condiţiile meteorologice dificile manifestate prin precipitaţii mixte şi rafale de vânt, anunţate de Serviciul meteorologic de Stat pentru ziua de 10 decembrie cu gradul de evaluare a pericolului de Cod galben de schimbare bruscă a vremii au afectat buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel o serie de deconectări avariate cauzate de numeroase rupturi de conductoare.

 
Conform situatiei operative de la ora 13:30, aproximativ 28 de localitati din raioanele Criuleni,  Orhei, Telenesti, Ceadir-Lunga si Leova raman partial fara energie electrica.
 
Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic şi reluarea furnizării energiei electrice Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a întreprins toate acţiunile necesare. În prezent echipele operative ale întreprinderii desfăşoară lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.
 
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. îşi cere scuze pentru incomodităţile create şi asigură consumatorii că depune eforturi susţinute pentru repunerea cât mai urgentă a serviciului.
 
Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie:

-  ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni sau copaci;
-  nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
-  nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.
 
Despre orice incident informați urgent furnizorul de energie electrică la numărul detelefon 022-43-11-11 sau prin intermediul chatului on-line disponibil 24h pe pagina web www.gasnaturalfenosa.md

 
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A.

 
10.12.2017