Situația operativă din 25 iulie 2017

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Vîntul puternic și precipitațiile din după amiaza zilei de 25 iulie, curent, a afectat reţelele electrice, cauzând numeroase defecţiuni ce au condus la întreruperea avariată a livrării energiei către consumatori.

 
Astfel, conform situaţiei operative de la ora 19:30, energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în 56 de localităţi din raioanele Ialoveni, Căușeni, Hîncești, Comrat, Cahul, Cantemir, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Ceadir-Lunga, inclusiv mun. Chișinău. Un mare pericol prezintă conductorii rupţi în liniile electrice aeriene, carora se acorda prioritate maximă.  Pentru efectuarea lucrărilor operative de reparaţii au fost mobilizate echipele operative ale companiei și antreprenorilor, care muncesc în teren.
 
Până la remedierea tuturor defecţiunilor cauzate de intemperie, Red Union Fenosa solicită populaţiei, administraţiilor publice locale şi agenţilor economici să atragă o atenţie sporită măsurilor de securitate electrică pentru a se evita accidentele sau cauzarea de prejudicii materiale.
 
Rugăm implicarea fiecărei persoane și insistăm asupra acordării unei atenții sporite la respectarea regulilor de securitate electrică.
Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii urmării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:
  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
  • marcaţi cu semen de avertizare locul aflării avariate a unor conductoare electrice la sol şi organizaţi paza acestora, pentru a restricţiona accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc, protejându-le astfel de eventuale accidente;
  • nu lăsați fără supraveghere copiii, interziceţi-le ieşirea din casă sau deplasarea pe timp de ploaie,verificați atent dacă locul unde se află ei este sigur din punct de vedere al securităţii electrice;
  • ţineți legate animalele domestice şi cele de companie pentru a evita contactul lor cu firele electrice căzute avariat la sol;
  • despre  absenţa tensiunii sau orice incident comunicaţi întreprinderii şi nu interveniţi nu interveniți de sine stătător în instalaţiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare.
În cazul în care telefonul serviciului 24h - 022-43-11-11 ar putea fi suprasolicitat, despre orice incident puteți să comunicați în regim de urgență cu furnizorul de energie electrică inclusiv prin următoarele canale:
  • pe Viber, apelând la numărul 062161111;
  • prin intermediul chatului disponibil de pagina www.gasnaturalfenosa.md.
Reţineţi: condiţiile meteorologice dificile prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale, inclusiv victime omeneşti. În special, vântul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.
 
Respectaţi regulile de securitate electrică, evitaţi tragediile!
 
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S.”Red Union Fenosa” S.A