Red Union Fenosa a semnat un Acord de colaborare în domeniul eficienței energetice cu Fondul pentru Eficiență Energetică

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., în calitate de cel mai mare distribuitor de energie electrică la tarife reglementate din Republica Moldova, parte din grupul multinaţional Gas Natural Fenosa, lider în sectorul de gaz şi electricitate a semnat vineri, 10 noiembrie, 2017 un Acord de colaborare în domeniul eficienţei energetice cu Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE), entitatea responsabilă de gestionarea proiectelor în acest domeniu în ţară.
 
Reiterând că Red Union Fenosa  îşi menţine angajamentul de dezvoltare a societăţii care completează activitatea sa de bază prin promovarea, încurajarea, dezvoltarea, protejarea şi susţinerea diferitelor activităţi civice, educaţionale şi de promovare a culturii securității electrice și eficienței energetice ce aduc valoare societăţii, dl. Jose Luis Gomez Pascual, country managerul companiei energetice care a semnat acordul a specificat că Red Union Fenosa  se angajează să colaboreze pentru implementarea proiectelor comune în domeniul eficienței energetice, de iluminare stradală, precum și alte surse de energie regenerabilă, care  contribuie la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze poluante sau cu efect de seră. De asemenea, părţile vor colabora în proiecte educaționale comune la nivel național de promovare a eficienței energetice, de stimulare şi încurajare a populației în vederea utilizării responsabile şi eficiente a energiei electrice, vor promova securitatea electrică și cultura de prevenire prin intermediul acțiunilor și proiectelor comune de conștientizare, care să garanteze securitatea şi sănătatea persoanelor.
 
Sergiu Corin, director executiv al Fondulului pentru Eficienţă Energetică a menționat că obiectivul principal al Fondului este elaborarea strategiilor şi a direcţiilor de activitate, atragerea şi gestionarea resurselor în vederea finanţării şi implementării proiectelor în domeniul eficienţei energetice şi al valorificării surselor de energie regenerabilă în conformitate cu strategiile şi programele elaborate de Guvern. În acest sens colaborarea cu Red Union Fenosa  se va materializa în activităţi practice ce vor valorifica obiectivele stabilite în acord.
 
Vicepremierul Octavian Calmîc, care este şi președinte al Consiliului de Administrare al FEE a menționat că este o premieră semnarea unor acorduri de colaborare dintre Fond cu companiile din domeniu care activează pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, FEE va fi sub egida statului cea mai importantă instituție care va promova, finanța și implementa măsuri de eficiențăenergetică de calitate, ceea ce va servi drept garant pentru securitatea și eficiența energetică, precum și va crea premise pentru costuri mai mici la serviciile prestate consumatorilor din țara noastră.

 

 

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S.”Red Union Fenosa” S.A.

 
13.11.2017