Modernizări în reţelele electrice la intrarea în blocurile locative din Chişinău

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Construcţia masivă a blocurilor de locuit după proiecte sovietice tip din mun. Chişinău  şi exploatarea ulterioară a acestora fără reparaţia capitală în particular a reţelelor inginereşti a generat în prezent o problemă ce ţine de necesitatea schimbării cutiilor de cabluri la intrarea reţelelor furnizorului în reţelele interne ale blocurilor locative pe motivul uzurii.


Înlocuirea acestui element de reţea a devenit şi mai necesară odată cu creşterea exigenţelor privind indicatorii de calitate şi de fiabilitate a serviciului prestat, de asemenea, privind siguranţa instalaţiilor şi securitatea electrică.


Pentru schimbarea vechilor cutii de cabluri, produse acum 50 de ani Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a identificat, echipamente electrice moderne, compacte şi eficiente, ce permit manevrarea lor sigură şi rapidă.


În anul 2017 sectorul de distribuţie al mun. Chişinău a planificat schimbarea a 38 de cutii de cabluri din reţelele 0,4 kV, pentru acest proiect investiţional cu caracter local fiind aprobat un buget de circa un milion de lei. În prezent aceste lucrări sunt în toi, astfel încât până la sfârşitul anului proiectul va fi realizat integral.


Lucrările de schimbare a unei cutii de cabluri sunt organizate în aşa mod încât ele sunt finisate pe parcursul a câteva ore a unei singure zile. Datorită acestor modernizări creşte semnificativ fiabilitatea şi calitatea furnizării energiei electrice , iar aceasta înseamnă că va creşte și nivelul de satisfacţie al clienţilor de serviciile prestate ceea ce corespunde cu obiectivele companiei.


Vedeţi în imagini procesul de înlocuire a cutiei de cabluri la un bloc locativ de pe strada Buiucani din mun. Chişinău.

 
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare


07.09.2017