Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.continuă lucrările de restabilire a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din centrul și sudul țării

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Lucrările de remediere a defecțiunilor provocate rețelelor electrice de intemperiile din 20 și 21 aprilie și de reluare a serviciului de livrare a energiei electrice continuă neîncetat. Datorită eforturilor extraordinare în ultimele 24 de ore au fost reconectați la sursa de energie electrica alți 51000 de consumatori. Echipele operative muncesc în condiții extreme pentru reparaţia liniilor electrice aeriene deteriorate și realimentarea cât mai curând posibil a celor 42212 de consumatori din localitățile care deocamdată mai rămân fără energie electrică, conform datelor situației operativ de la ora 21:30 a zilei de 23 aprilie 2017.  
Lucrările decurg cu mari dificultăți din cauza accesului anevoios la liniile electrice aeriene (LEA) în câmp deschis, unde echipajele brigăzilor operative se împotmolesc în solul cu un nivel de umiditate în exces, înregistrat în urma topirii stratului abundent de zăpadă căzut în zilele de 20 și 21 aprilie.
 
Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor sale, compania este în continuă colaborare cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autoritățile publice locale în persoana consiliilor raionale şi a primăriilor. Gas Natural Fenosa în Moldova apreciază mult efortul depus de aceste echipe pentru a munci departe de casă şi familie în condiţii extreme cot la cot cu echipele noastre, cu unicul scop de a restabili cât mai curând posibil şi în condiţii sigure, furnizarea energiei electrice în zonele afectate.
 

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a antrenat toate brigăzile operative ale companiei și ale întreprinderilor colaboratoare, inclusiv operatori ai rețelelor și Oficiului Telefonic 24h ale Gas Natural Fenosa, care continuă activitățile de reluare a furnizării energiei electrice în localitățile afectate de intemperia de pe parcursul zilelor de 20 și 21 aprilie.

 
De menționat că în partea de sud a țării rămân afectate de intemperie 2 stații electrice 110/10 kV ale Î.S.„Moldelectrica”, de la care se alimentează cu energie instalațiile de tensiune medie și joasă ale Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.. Din această cauză consumatorii ce se alimentează de la fiderele din aria localităților Gotești și Chircani nu pot fi deocamdată reconectați la sursă, până la finalizarea lucrărilor de reparație efectuate de Î.S.„Moldelectrica”.

 
 
Accesați următorul link pentru a consulta evoluția graficului estimativ de rezolvare a incidentelor în rețelele de tensiune înaltă și medie. De menționat că acesta poate varia în dependență de condițiile meteorologice și accesul dificil la instalațiile din teren, precum și alte circumstanțe tehnice care pot interveni.
 
Totodată întreprinderea regretă atitudinea unor persoane politice și formatori de opinie, care în aceste momente extrem de dificile, în loc să se solidarizeze cu societatea, care depune toate eforturile pentru a depăși consecințele intemperiilor din ultimele zile, în goana după capital de imagine, își permit să beneficieze de situația creată și fac diverse declarații populiste și manipulatoare pe rețelele sociale și în presă, inducând consumatorii în eroare și provocând panică.
 
Compania depune toate eforturile si aloca toate resursele necesare pentru lichidarea definitivă a tuturor incidentelor.
 

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

 
Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:
  • ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
  • nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. 
Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.
23.04.2017 21.30