Continuă lucrările de restabilire a reţelelor electrice deteriorate de intemperie

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

În urma eforturilor susţinute ale echipelor operative s-a reuşit restabilirea alimentării cu energie electrică în reţelele de tensiune medie în majoritatea absolută a localităţilor afectate.                                              

 

Activităţile companiei sunt centrate în prezent pe înlăturarea defecţiunilor din reţelele de tensiune joasă şi pe reconectarea consumatorilor individuali rămaşi fără energie, în acest sens fiind alocate resursele necesare și mobilizate toate echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor antreprenoare.

Conform previziunilor, în sectorul de distribuție Chișinău, astăzi vor fi soluţionate toate incidentele comunicate din reţelele de joasă tensiune.
 
În partea de sud a ţării aceste lucrări se desfăşoară în condiţii deosebit de dificile, întrucât acestea au fost cel mai mult afectate de intemperie, cu mii de arbori doborâți la pământ, cu sute de piloni și kilometri de linii electrice aeriene deteriorate, consecințele căreia le simțim până în prezent. Trebuie de menționat faptul că liniile electrice de joasă tensiune sunt afectate de multiple rupturi de conductori urmare a căderii arborilor, iar accesul in unele localități încă rămâne dificil din cauza inundațiilor cauzate de topiriea bruscă a zăpezii şi de blocaje create de copacii doborâţi la pământ. Pentru a soluționa incidentele în rețelele de joasă tensiune compania a concentrat toate brigăzile sale operative cu scopul de a  restabili definitiv furnizarea energiei electrice în localitățile afectate imediat în următoarele zile.
 
Regretăm și înțelegem nemulțumirea justificată a consumatorilor afectați de lipsa de energia electrică pe parcursul mai multor zile urmare a intemperiei neordinare și mai puțin obișnuite. Ne cerem scuze pentru incomodităţi şi asigurăm consumatorii că depunem toate eforturile pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului și lichidarea definitivă a tuturor incidentelor.
 
În același timp atragem în continuare  atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

  • ocoliţi şi nu atingeţi conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece există pericolul de electrocutare. 

În situaţia creată telefonul serviciului 24h - 022-43-11-11 ar putea fi suprasolicitat, dar despre orice incident puteţi să comunicaţi în regim de urgenţă cu furnizorul de energie electrică inclusiv prin următoarele canale: 

  • pe Viber, apelând la numărul 062161111;
  • prin intermediul chatului disponibil de pagina web www.gasnaturalfenosa.md.

 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Gas Natural Fenosa în Moldova


27.04.2017