Atenţie maximă la conductoarele electrice rupte de vânt în condiţii meteo deosebite

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Condiţiile meteorologice dificile,  manifestate prin intensificări ale vântului nord-vestic în rafalede pînă la 15-20 m /s, izolat de până la 21-25 m/s, încadrate de către Serviciul  Hidrometeorologic de Stat  în perioada 29 – 31 octombrie, curent, în Codurile Portocaliu şi Galben de Avertizare, au afectat reţelele electrice, cauzând numeroase rupturi de conductoare ce au condus la întreruperea avariată  a livrării energiei către consumatori în unele localități ale țării.  Astfel, conform situaţiei operative din dimineaţa zile de marţi, 31 octombrie, sunt semnalate şi localizate peste 30 de asemenea incidente.


Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor din reţele şi reluarea furnizării energiei electrice Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. întreprinde toate acţiunile impuse de circumstanţe, în teren activând astăzi 58 de echipe mobile.


Totodată, în contextul avertismentului meteorologic dat, precum şi a înregistrării unui număr mare de rupturi de conductoare, aflate avariat la sol atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:


·         ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
·         nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
·         marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
·         nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 
·         explicați copiilor regulile de securitate electrică și protejați-i de pericole.


Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele metode:
·         La telefonul Serviciului 24h  -  022-43-11-11.
·         Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
·         Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
·         Pe Viber apelând la numărul 062161111.


Reţineţi: starea excepţională a vremii prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale, inclusiv  victime omeneşti . În special, vântul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.


Respectaţi regulile de securitate electrică, evitaţi tragediile!


Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.


31.10.2017