Acordaţi o atenţie maximă regulilor de securitate electrică în condiţii meteo deosebite

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Conform prognozelor meteo în seara zilei de astăzi, 27 iulie, precum şi pentru ziua de 28 iulie curent se prevăd precipitaţii cu descărcări electrice, izolat averse puternice (15-30 l/m2) şi vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

 
Condiţiile meteorologice anunţate prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale. În special, vântul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.
 
Pentru înlăturarea operativă a posibilelor defecţiuni sau avarii şi reluarea furnizării energiei electrice Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. va întreprinde toate acţiunile impuse de circumstanţe.
 
Totodată, în contextul avertismentului meteorologic dat, atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:

 

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 
Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele metode:
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.
 
27.07.2017