Voluntariat pentru protejarea naturii

Страница для печатиСтраница для печати

Voluntarii din cadrul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. şi Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. continuă şirul de acţiuni concrete pro-natură în care se implică activ nu doar în calitate de contribuţie personală şi colectivă de responsabilitate social-corporativă la îmbunătăţirea stării mediului, dar şi pentru a oferi un exemplu demn de urmat pentru societate, pentru a reuşi împreună redresarea stării grave de lucruri din domeniul ecologic.
 
Astfel vineri, 10 noiembrie, curent, un grup de 16 angajaţi ai celor două întreprinderi energetice, parte a grupului multinaţional energetic integrat Gas Natural Fenosa  s-au alăturat celor peste 260 de voluntari de la alte companii şi elevi de la licee pentru a planta puieţi de salcie de-a lungul malului râului Răut în apropierea oraşului Orhei  în scopul consolidării lui împotriva eroziunii şi creării unei fâşii verzi de protecţie a bazinului acvatic.
 
Acţiunea a fost coordonată de Centrul Naţional de Mediu, fiind realizată în cadrul proiectului  „Creșterea capacităților grupurilor țintă pentru implemetarea managementului integrat al resurselor de apă în Republica Moldova  în bazinul râului Răut”, realizat graţie suportului Agenției de Dezvoltare a Austriei.
 
Efortul voluntar colectiv s-a soldat cu plantarea a peste 2000 de puieţi de salcie, care datorită respectării condiţiilor recomandate de sădire şi a celor favorabile de creştere, se vor transforma în câţiva ani într-un frumos brâu verde al Răutului, ce va contribui la protejarea râului şi îi va readuce frumuseţea de altădată.

 

 

 

 

 

Departamentul Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

 
13.11.2017