Operă pentru copii de ziua lor

Страница для печатиСтраница для печати

Manifestările cultural-artistice consacrate Zilei internaţionale a copilului, ce vor debuta pe 1 iunie, includ în anul curent o surpriză inedită – premiera operei pentru copii “Apolodor”, ce repreintă rezultatul unei frumoase colaborări dintre Centrul Național de Educație prin Artă, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi Compania Gas Natural Fenosa în Moldova în calitate de sponsor.

 
Spectacolul este conceput ca o frumoasă poveste, o călătorie-aventură în jurul pământului, având la baza textului poemul  omonim a lui Gelu Naum, muzica pentru coloana sonoră aparţinând celebrului compozitor Ghenadie Ciobanu.
 
Actorii, care sunt  studenţi ai  Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, vor cânta pe toată durata spectacolului şi vor recurge la diferite elemene de circ, acrobație şi jonglare pentru a face reprezentarea mai captivantă. Regia spectacolului este semnată de Vlad Ciobanu, iar scenografia de Ştefan Bîlba.
 
Pentru a oferi tuturor copiilor posibilitatea de a merge la operă, vor fi oferite patru spectacole în zille de 1, 2, 3 și 4 iunie, cu începere de la ora 14:00. Ele vor avea loc în Centrul Național de Educație prin Artă (mun. Chişinău, str. Serghei Lazo, nr. 23).
 
Intrarea la spectacol este liberă, de aceea sunt invitaţi toţi copiii, pentru a trăi clipe surprinzătoare de aventură într-o călătorie de poveste.
 
În calitate de companie responsabilă social şi deschisă către societatea în care activează, Gas Natural Fenosa susţine proiectele originale, ce oferă destinatarilor lor, în cazul dat, copiilor, creaţii valoroase sub aspect creativ, artictic şi educaţional, pentru a le altoi astfel gusturi rafinate pentru cultură în toate manifestările ei.
 

 

Departramentul Relaţii Externe şi Comunicare
Gas Natural Fenosa În Moldova
 
31.05.2017