Gas Natural Fenosa susţine parteneriatul academic moldo-spaniol

Страница для печатиСтраница для печати

Prima reuniune academică bilaterală organizată de Academia de Studii Economice din Moldova și Academia Regală de Economie și Finanțe din Barcelona, Spania a avut loc astăzi, 25 mai 2017 la Chişinău într-un cadrul oficial, cu participarea la cel mai înalt nivel a celor două instituţii de cercetări economice și financiare, a Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu și Minstrului Economiei al Republicii Moldova, Octavian Calmîc.

 

Evenimentul are în calitate de obiectiv stabilirea unei colaborări ample dintre cele două academii de profil economic din Moldova şi Spania în contextul impulsionării integrării ţării noastre în spaţiul ştiinţiific european.

 

Gas Natural Fenosa în Moldova în calitate de subdiviziune a Grupui energetic integrat din Spania, prezent în ţara noastră în sectorul energetic începând cu anul 2000, a susţinut desfăşurarea acestui înalt for ştiinţific în ideea unei contribuţii practice la apropierea mediilor academice din Spania şi Moldova.

 

Fiind o companie responsabilă social, Gas Natural Fenosa se implică în derularea mai multor proiecte de parteneriat în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii şi mediului în toate ţările în care activează, Republica Moldova fiind un exemplu de referinţă în acest sens. Astfel, aici au fost stabilite şi dezvoltate relaţii de colaborare cu mai multe universităţi, colegii şi licee, inclusiv şcoli profesionale pentru a le sprijini în modernizarea procesului lor de studii şi în implementarea unor modalităţi mai eficiente de formare profesională, inclusiv prin intermediul învăţâmântului dual. Prestanţa Gas Natural Fenosa în acest context fiind apreciată în mod constant în cadrul diferitor concursuri şi top-uri de mărci, organizate în Republica Moldova.

 

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Gas Natural Fenosa în Moldova

 


25.05.2017